Dit zijn de voordelen

Het Certificaat Klantgerichtheid is een objectief vastgesteld bewijs van uw klantgerichtheid: een krachtig signaal naar uw huidige én uw toekomstige klanten! De consument van vandaag is namelijk niet geïnteresseerd in borstklopperij, maar verwacht een eerlijke, objectieve waardering. Daarnaast is de Customer Value Score – als aanvulling op de Net Promotor Score – een krachtige én betrouwbare voorspeller van uw omzet- en winstpotentie.

Klantgerichtheid biedt voordelen

Zowel uit de theorie als in de praktijk blijkt het nut van klantgerichtheid. Bedrijven met tevreden en loyale klanten die ook nog eens bereid zijn om het bedrijf en/of zijn producten en diensten aan te bevelen zijn namelijk zowel qua omzet als winstgevendheid succesvoller dan bedrijven met klanten die lager scoren op een van deze drie criteria.

Neem klantgerichtheidsonderzoek serieus

Om klantgerichtheid te monitoren en beter te kunnen inspelen op de wensen en behoeften van klanten worden steeds vaker klanttevredenheidsonderzoeken uitgevoerd. Bedrijven die klanttevredenheid serieus nemen, hebben daarbij niet alleen aandacht voor de meting op zich, maar zeker ook in de opvolging en borging van de resultaten. Dit laatste komt onder meer tot uiting in opleiding, training en ontwikkeling van medewerkers en in verbetering van processen en systemen.

Het optimaal combineren van meting, borging en verankering van klantgerichtheid is een specialisme dat vraagt om richtlijnen waarop kan worden getoetst en gecertificeerd. Dergelijke richtlijnen zorgen voor meer onafhankelijkheid en uniformiteit en leveren een belangrijke bijdrage aan het toekomstige succes van een bedrijf. Om hierin te voorzien, heeft de Customer Value Score Foundation het Certificaat Klantgerichtheid ontwikkeld.

Uniforme richtlijnen

Leveranciers worden gecertificeerd op basis van de Richtlijnen Certificaat Klantgerichtheid. Deze richtlijnen zijn op te vragen bij de Customer Value Score Foundation.

Gratis scan aanvragen