Ondersteuning door erkende kennispartners

Certificeren is geen alledaagse kost voor de meeste organisaties. Alle werkwijzen op de juiste manier vastleggen, protocollen opstellen, je medewerkers in het traject betrekken, etc. is best veel en lastig als je daar geen ervaring mee hebt. Zowel tijd als kennis kunnen op onderdelen tekort schieten of je weet simpelweg niet waar je moet beginnen. Dan is hulp en extra ondersteuning van harte welkom.

De Customer Value Score Foundation en Kiwa hebben een aantal organisatie adviesbureaus geselecteerd die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kwaliteitstrajecten en die organisaties kunnen begeleiden op weg naar het certificaat Klantgerichtheid In eerste instantie om vast te stellen waar uw organisatie nu staat (de 0-meting), om vervolgens het Certificaat Klantgerichtheid te behalen (de initiële audit) en om deze op de juiste wijze in je organisatie te implementeren (voor de vervolgaudits).

Toelatingseisen die gehanteerd worden voor de kennispartners van de Customer Value Score Foundation zijn:
- HBO werk- en denkniveau;
- Aantoonbare ervaring als adviseur op het gebied van begeleidingstrajecten;
- Aantoonbare kennis en expertise op het gebied van klantgericht;
- Kennis van (interne) audits en/of 0-metingen;
- Onafhankelijkheid en objectiviteit;

Onderstaande adviesbureaus zijn op dit moment geselecteerd als preferred supplier op basis van de doelgroep, hun kennis en expertise, de tarieven en bewezen betrouwbaarheid. Zij hebben op maat gemaakte programma's ontwikkeld om organisaties te begeleiden naar het behalen van het Certificaat Klantgerichtheid (en de implementatie daarvan):

Adcase (www.adcase.nl)
Contactpersoon: Corné Adriaansen

Senority (www.senority.nl)
Contactpersoon: Rolf van Straaten

Pro Cura Consult (www.procuraconsult.nl)
Contactpersoon: V.G.P. Stomph

Effective World B.V. (www.effectiveworld.nl)
Contactpersoon: Peter Hafkamp