Hoe verloopt het certificeringstraject?

Als u wilt weten of uw bedrijf momenteel in aanmerking komt voor het Certificaat Klantgerichtheid, kunt een gratis en vrijblijvend de quick scan aanvragen. Na het invullen van deze scan krijgt u binnen 24 uur te horen of uw bedrijf in aanmerking komt voor het Certificaat Klantgerichtheid. Wanneer het resultaat van deze scan aanleiding geeft voor het vervolgtraject kunt u een van de erkende kennispartners inschakelen om een meer uitgebreide 0-meting uit te laten voeren. Tijdens deze 0-meting wordt beoordeeld in welke mate de organisatie momenteel al voldoet aan de richtlijnen voor het certificaat. Op basis van de resultaten wordt een rapport opgemaakt door de adviseur en afhankelijk van het resultaat hiervan wordt een actieplan opgesteld. Vervolgens wordt een eerste audit gepland. Tijdens deze initiële audit wordt feitelijk getoetst in welke mate de organisatie voldoet aan de richtlijnen. Bij een positieve bevinding leidt deze audit tot een certificaat (brons, zilver of goud).

Daarna dient jaarlijks een audit te worden uitgevoerd om te toetsen of blijvend wordt voldaan aan de richtlijnen. Tijdens de opvolgingsaudit wordt niet meer het hele handboek doorgenomen, maar wordt op basis van steekproeven getoetst of blijvend wordt voldaan. Hiervan wordt weer een rapportage opgemaakt en wordt het certificaat al dan niet verlengd.

Stappenplan naar certificering.

1. Je voert eventueel een quick scan uit;
2. Neem contact op met een van de erkende kennispartners voor het uitvoeren van een 0-meting;
3. Vraag via deze website een offerte aan voor het uitvoeren van het audittraject en het doen van klantonderzoek;
4. De certificerende instelling neemt contact op voor het maken van een afspraak en komt langs voor de eerste (initiële) audit en toetst in welke mate wordt voldaan aan de richtlijnen;
5. Wanneer alles in orde is ontvang je het Certificaat Klantgerichtheid en ben je officieel al gecertificeerd;
6. Nadat het certificaat is afgegeven ontvang je jaarlijks een factuur voor de contributie.

Kosten

De 0-meting neemt over het algemeen enkele uren in beslag. De kosten hiervoor worden in rekening gebracht door de ingeschakelde kennispartner. De tijd die een certificerende instelling nodig heeft voor een certificatieonderzoek hangt af van diverse factoren en wordt per situatie berekend. In de certificatieregeling is opgenomen dat de benodigde tijd onder meer wordt bepaald door het aantal medewerkers en het aantal vestigingen van uw bedrijf.

Elke certificerende instelling hanteert haar eigen tarieven. Daarnaast zijn jaarlijkse afdrachtskosten van toepassing als vergoeding voor het beheer en de ontwikkeling van de certificatieregeling. Deze kosten zijn voor elk bedrijf gelijk en bedragen € 500,00 per jaar. De Richtlijnen Certificaat Klantgerichtheid worden gratis aan u ter beschikking gesteld en zijn op te vragen bij de Customer Value Score Foundation.